Veelgestelde vragen

Kom alles te weten over het leasen van bedrijfsmiddelen

De meest gestelde vragen over het leasen van een bedrijfsmiddel hebben wij voor u verzameld. Het kan natuurlijk zijn dat het antwoord op uw vraag er niet bij staat. Neem dan gerust contact met ons op via info@bedrijfsmiddelleasen.nl of bel ons op  030-320 0242.
Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een zakelijke vorm van leasen waarbij het bedrijfsmiddel uw eigendom wordt. Met Financial Lease wordt het bedrijfsmiddel door een financieringsmaatschappij gefinancierd en betaald u de financiering in vaste maandelijkse termijnen terug. De maandtermijn bestaat enkel uit aflossing + rente.

Wat is Operational Lease?

Bij operational lease huurt u het bedrijfsmiddel van de leasemaatschappij. De leasemaatschappij koopt het object van de leverancier. Het bedrijfsmiddel staat op de balans van de leasemaatschappij. Aan het einde van de lease periode heeft u het eerste recht het bedrijfsmiddel te kopen van de leasemaatschappij. Bij een operational lease staat het materieel niet op uw balans. De leasemaatschappij is in dit geval zowel juridisch als economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel.

Welke leasevormen zijn er mogelijk?

Het mogelijk uit verschillende leasevormen te kiezen. Wij bieden Financial Lease en Operational Lease, Sale & Lease Back, Vendor Leasing en Tweedehands Lease

Wat is het minimale leasebedrag?

Het minimale leasebedrag bedraagt € 5.000,- exclusief BTW.

Kom ik in aanmerking voor Financial Lease?

Of u in aanmerking komt voor een Financial Lease hangt af van een aantal factoren. De bank of financieringsmaatschappij waar wij uw aanvraag onderbrengen zal de aanvraag beoordelen. Voor het Financial Leasen van een bedrijfsmiddel zijn veelal de jaarcijfers van uw onderneming nodig. Zodra wij uw aanvraag ontvangen doen wij een voor beoordeling. Na beoordeling van de financieringsmaatschappij weten wij pas zeker of we u een voorstel kunnen doen.

Welke documenten moet ik allemaal aanleveren?

Voor de beoordeling van uw aanvraag heeft de bank of financieringsmaatschappij graag de beschikking over de meest recente jaarcijfers van uw onderneming. Daarnaast ontvangen wij graag het kvk-nummer van uw onderneming en de gegevens van het gewenste bedrijfsmiddel. Bent u een startende ondernemer en beschikt u nog niet over jaarcijfers dan kan een businessplan ook helpen om uw aanvraag te beoordelen.

Wanneer mag ik mijn bedrijfsmiddel ophalen?

Nadat uw aanvraag positief is beoordeeld zal er een leaseovereenkomst worden opgesteld die door u en de leverancier ondertekend dient te worden. Zodra de ondertekende overeenkomst door de bank of financieringsmaatschappij is ontvangen zal het bedrijfsmiddel aan de leverancier worden uitbetaald. Na uitbetaling mag u het bedrijfsmiddel aan u worden afgeleverd.

Kan ik een bedrijfsmiddel privé leasen?

Een bedrijfsmiddel kunt u niet privé leasen. Het leasen van bedrijfsmiddelen is alleen voor bedrijven. Voor auto’s en motoren maken wij een uitzondering.

Wat is de minimale/maximale looptijd?

De minimale looptijd bij het leasen van een bedrijfsmiddel is 12 maanden. In de meeste gevallen duurt een leaseovereenkomst maximaal 72 maanden. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een vrachtauto of bulldozer, zal er voor een langere termijn geleased kunnen worden. Denk hierbij aan 120 maanden.

Hoe lang duurt het proces van aanvraag tot bezit van het bedrijfsmiddel?

Een Financial Lease van een bedrijfsmiddel kan binnen 36 uur rond zijn. Dit betreft het proces van aanvraag tot uitbetaling. In sommige gevallen wenst de bank of financieringsmaatschappij aanvullende gegevens voor de beoordeling van uw aanvraag. Het proces kan dan iets langer duren.

Ik ben al in bezit van een bedrijfsmiddel, is dit dan nog steeds leasebaar?

Dit betreft dan een Sale & Leaseback constructie. U verkoopt uw bedrijfsmiddel als het ware aan de financieringsmaatschappij en leaset dit terug voor een bepaalde periode. Ook voor Sale & Leaseback hebben wij verschillende mogelijkheden.

Moet ik als starter aan bepaalde voorwaarden voldoen?

Bij de beoordeling van de leaseaanvraag voor een bedrijfsmiddel wordt er vaak gevraagd naar de jaarcijfers van de onderneming. Een startende ondernemer heeft deze vaak nog niet. Sommige banken en financieringsmaatschappijen willen soms een beoordeling doen op een prognose of een goed onderbouwd businessplan.

Kan ik een auto leasen die ik in het buitenland heb gezien?

Voor de Financial Lease van een auto kunt u contact opnemen met LeaseMotive. Het is mogelijk een auto te leasen die uit het buitenland komt. De geimporteerde auto dient wel altijd door een Nederlands bedrijf uitgefactureerd te worden.