Verschillende leasevormen 

Welke leasevorm past het best bij uw onderneming?

Wij bemiddelen in verschillende leasevormen. De meest voorkomende leasevorm voor bedrijfsmiddelen is Financial Lease. Spreekt een andere leasevorm u meer aan of past dit beter bij uw bedrijf dan zullen wij samen kijken welke leasevorm het beste bij u past. Op de volgende pagina’s lichten wij de verschillende leasevormen toe. Klik op de icoontjes voor meer informatie. 

Financial Lease

Financial Lease is een zakelijke vorm van leasen waarbij het bedrijfsmiddel uw eigendom wordt. Met Financial Lease wordt het bedrijfsmiddel door een financieringsmaatschappij gefinancierd en betaald u de financiering in vaste maandelijkse termijnen terug. De maandtermijn bestaat enkel uit aflossing + rente.

Operational Lease

Bij operational lease huurt u het bedrijfsmiddel van de leasemaatschappij. De leasemaatschappij koopt het object van de leverancier. Het bedrijfsmiddel staat op de balans van de leasemaatschappij. Aan het einde van de lease periode heeft u het eerste recht het bedrijfsmiddel te kopen van de leasemaatschappij. Bij een operational lease staat het materieel niet op uw balans. De leasemaatschappij is in dit geval zowel juridisch als economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel.

 

Sale & Lease Back

Sale & Lease back is een vorm van leasen waarbij het bedrijfsmiddel reeds in bezit is van de ondernemer. De ondernemer verkoopt dit bedrijfsmiddel aan de leasemaatschappij om dit vervolgens voor een bepaalde tijd terug te leasen. Omdat Sale & Lease Back een variant van Financial Lease is blijft het economisch eigendom bij de ondernemer en gaat het juridisch eigendom pas over zodra alle termijnen van de leaseovereenkomst zijn voldaan.